به گزارش میراثآریا و به نقل از ادارهکل روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، علیاصغر شالبافیان در نشست میز تخصصی عشایر و برگزاری کارگروه ملی گردشگری و صنایع دستی عشایر گفت: عشایر کشور به عنوان منابع و سفیران فرهنگی کشور به شمار میآیند، از این رو باید پیش از پرداختن به موضوع توسعه، امور مقدماتی از جمله فرهنگسازی، آموزش و انتخاب پایلوت را در اولویت برنامهریزی قرار دهیم.
معاون گردشگری با بیان اینکه تنظیم رابطه جامعه میزبان و مهمان ظرافت بسیاری دارد، یادآور شد: در فرآیند شناخت کامل ظرفیت عشایر کشور باید بدانیم وقتی قرار است برنامه گردشگری عشایر را تنظیم کنیم، دقیقا درباره کدام نوع عشایر، در کدام مکان، با چه نوع کوچ، کدام آداب ها و غیره صحبت کنیم، چرا که این آگاهی پیشمقدمهای برای برداشتن گامهای اجرایی به شمار میآید.
او همچنین گردآوری گروهی از تسهیلگران این حوزه متشکل از عشایر و فعالان گردشگری را یکی از پیشنهادهای اجرایی در پیشبرد کارگروه ملی گردشگری و صنایعدستی عشایر نام برد و احصای فهرستی از رویدادهای مرتبط و تجلی ظرفیتهای موجود در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران را چشماندازی از اقدامات پیش رو عنوان کرد.
شالبافیان همچنین تاکید کرد: به زودی بخشی با عنوان عشایر در پرتال ویزیتایران، راهاندازی خواهد شد تا زمینه بیشتر برای بهرهبرداری از ظرفیتهای متعدد این حوزه در سطح بینالمللی نیز فراهم شود.
او ورود به بخش ظرفیت سرمایهگذاری عشایر و فعال کردن دفاتر خدمات مسافرتی مربوطه و توجه جدی به فرآیند تولیدات و صنایعدستی عشایر را نیز از دیگر اولویتهای ورود به این حوزه عنوان کرد.
معاون گردشگری با اشاره به اینکه الگوی تحمیلی برونزا در توسعه گردشگری عشایر پاسخ نمیدهد، گفت: وقتی عشایر خودشان به عنوان الگوی اقتصادی فعال باشند و این موضوع جنبه عینی پیدا کند، حمایت درونزا اتفاق میافتد.
همچنین بر اساس مصوبه این جلسه مقرر شد، طرح پیشنهادی سازمان عشایری برای افزایش نقش گردشگری در توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه عشایر کشور با مشارکت سایر بخشهای مرتبط مورد مطالعه و فرآیند اجرای آن پیگیری شود.
شالبافیان در پایان گفت: جامعه عشایر کشور آنقدر ظرفیتهای متنوع دارد که قادر است اصالتهای فرهنگی و قومی این سرزمین را درابعاد مختلف و در طیفی وسیع منعکس کند، از این رو توجه به بستر فعال این حوزه میتواند راهگشای مسیر و محصولی متنوع در صنعت گردشگری کشور شود.
گفتنی است در این نشست روسا و نمایندگان نهادهای فرابخشی مرتبط با حوزه عشایر از جمله سازمان امور عشایر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، صندوق اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر و موسسه آموزش و ترویج جهاد کشاورزی حضور داشتند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/